Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2020. November 11. 13:04, szerda | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Visszaesett a brit gyerekek többségének iskolai tudása a korlátozások alatt

Visszaesett a brit gyerekek többségének iskolai tudása a korlátozások alatt

Visszaesett a gyerekek többségének iskolai tudása Angliában a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások alatt és némelyeknél a szociális készségekben is jelentős hanyatlás figyelhető meg

- derült ki a brit oktatási felügyelet (Ofsted) vizsgálatából. A brit oktatásügyi minisztérium szerint az eredmények alátámasztják annak szükségességét, hogy az iskolák nyitva maradjanak.

A felügyelet Anglia-szerte működő 900 oktatási és korai nevelési-gondozási intézményben szeptember óta tett látogatásokra alapozta az eredményeit - olvasható a BBC hírportálján.

Amanda Spielman, az Ofsted főfelügyelője szerint a gyerekeket három csoportba lehet sorolni aszerint, hogy milyen hatással van rájuk a koronavírus-járvány.

A legsúlyosabban érintett kisgyerekek megsínylik a távolmaradást az iskolától. Náluk visszaesés figyelhető meg a szavak és a számok ismeretében, vagy visszatértek a pelenkahasználathoz, holott már szobatiszták voltak, vagy elfelejtettek olyan alapvető készségeket, mint a kés és a villa használata.

A középső csoportba tartozó gyerekek többségénél különböző mértékű visszaesés figyelhető meg a tanulásban.

Vannak azonban olyan gyerekek is, akik pozitív élményként élték meg a lezárásokat. Ezekre a fiatalokra, akik támogató, de nem feltétlenül jómódú családi háttérrel rendelkeznek, jó hatással lehetett a szüleikkel való fokozott együttlét, a családtagjaikkal töltött minőségi idő.

Az iskolába visszatért idősebb gyerekeknek azonban csökkent a koncentrációképessége és a lezárások alatt a közösségi felületeken kirobbant "online perpatvarokat" most az osztályteremben rendezik le egymással.

A gyerekek egy részének romlott az állóképessége, míg néhányan mentális problémák jeleit mutatják.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.