Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 20. 16:59, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Világrekord: foggal húzott el egy repülőgépet Sinka Zsolt magyar erőművész

Világrekord: foggal húzott el egy repülőgépet Sinka Zsolt magyar erőművész

Foggal húzta el a Budapest Airport 1. termináljának forgalmi előterén a Wizz Air magyar légitársaság egyik Airbus A 320-as típusú, 180 személyes repülőgépét Sinka "Popeye" Zsolt magyar erőművész, aki ezzel világrekordot állított fel.

A rekordot csütörtökön délelőtt több mint 31 Celsius-fokos hőségben állította fel az erőművész. A különleges mutatványhoz a Wizz Air adta kölcsön az egyik gépet, amely két járat között egy gyors kitérőt tett az 1. terminálra. Ennek a gépnek a fedélzetén érkezett át a rekordkísérlet helyszínére Sinka "Popeye" Zsolt is - adta hírül a Budapest Airport közleménye.
Az 50 tonnát meghaladó tömegű repülőgép orrfutójához erősített kötelet a fogai közé vette az erőművész, nekifeszült és egyre gyorsuló tempóban húzni kezdte a gépet. A mutatvány végén a guruló repülőt a kabinban ülő a pilóta fékezte le.
A hitelesítő mérésen Sinka "Popeye" Zsolt az ötven tonnát meghaladó tömegű A 320-as repülőt 52 másodperc alatt 39,2 méterre vontatta el.
"Kicsit tartottam a szokatlanul nagy melegtől, hiszen a korábbi főpróbán ideális hőmérséklet, nagyjából 15 fok és borult ég volt, most meg szinte lövellte az arcomba a meleget a 43 fokos beton" - fogalmazott a világrekord felállítása után Sinka "Popeye" Zsolt.
Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója elmondta, a repülőtér munkatársai egy ekkora repülőgép megmozdításához egy 265 lóerős dízelmotorral felszerelt traktort használnak, amelynek vonóereje 25 ezer kilogramm.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk