Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. November 08. 11:49, kedd | PR
Forrás: (x)

Üzlethelyiség bérlés – megéri vagy sem?

Üzlethelyiség bérlés – megéri vagy sem?

Egy vállalkozás beindítása vagy épp ez üzlet megnyitása sok tényező függvénye, de az egyik legalapvetőbb mégis az aktuális gazdasági környezet.

Ebből a szempontból jelenleg nem túl fényes a helyzet, ám ez nem jelenti azt, hogy le kell mondani céljainkról. A bérelhető üzlethelyiségek például jó opciót jelentenek.

Vállalkozás válság idején
A gazdasági helyzet jelenleg folyamatosan változik, alakul és sajnos nem kedvező irányba. Növekvő energiaárak, gyengülő forint és a minden területen bekövetkező áremelkedés tapasztalható. A cégek és a magánemberek szempontjából persze ezek egészen másképp csapódnak le, de az biztos, hogy mindkét oldal megérzi a változásokat. Így például, ha valaki most szeretne új vállalkozásba fogni, érdemes jól meggondolni, hogy mely területen teszi azt és nem árt egy alapos kalkulációt sem végezni.

Azonban válság ide vagy oda, a különböző fogyasztási cikkekre, a mindennapi élethez tartozó termékekre és szolgáltatásokra nem múlik az igény. Az ember kétszer is meggondolja mire költi a pénzét, de az alapvető prioritások nem változtak. Épp ezért egy üzlet megnyitása még ilyen időkben is megfontolható lépés, elsősorban stabilan működő cégek, de akár bátrabb újoncok számára is. Az ingatlanvásárlás jelen helyzetben túlzottan nagy kiadásnak számítanak. így például az üzlethelyiség bérlés kiváló kezdő lépés lehet ezen az úton.

Bérleti előnyök

Az üzlethelyiség bérlés, illetve vásárlás között elsősorban anyagi szempontból tehetünk különbséget. Ez a faktor ugyanakkor – főleg jelenleg– egyáltalán nem elhanyagolható, hiszen akár a vállalkozás, az üzlet sikerességének az alapja is lehet. A vásárláshoz mindenképpen jelentős tőkével kell rendelkeznünk, hiszen mint sok minden más, az ingatlanárak is magasabbak lettek. A hitelfelvétel pedig jelenleg szintén kockázatos megoldás lenne. Épp ezért az üzlethelyiség bérlés jelentheti az elindulás alapját.

A bérlés esetén jellemzően jóval nagyobb szabadságunk van és akár nagyobb kínálatból is válogathatunk. A kiadó helyiségek országszerte színes kínálattá állnak össze, melyek eltérő tulajdonságai révén akár a saját vállalkozásunk igényei szerint is szűrhetünk. Az üzlethelyiség bérlés havi kiszámítható költségekkel jár, melyekkel könnyebb előre kalkulálni. Így magabiztosabban vághatunk bele egy üzlet megnyitásába és nagyobb az esély a gazdasági sikerességre is.

Egyéni igények mentén

Az üzlethelyiség bérlés során mindenképpen érdemes a realitások talaján maradni. Ez leginkább azt jelenti, hogy ne helyezzük túlságosan magasra igényeinket és ne olyan helyiséget válasszunk, melyet igazából meg sem engedhetünk magunknak. A kiadó üzlethelyiségek kínálata hatalmas és színes, így bizonyára pompás opciókat is találhatunk, de igyekezzünk higgadtak maradni és a költséghatékonyabb megoldásokra törekedni. Ne feledjük, az üzlethelyiség bérlés kondíciói akár a későbbi gazdaságosság zálogai is lehetnek.

Emellett persze fontos az is, hogy az üzlethelyiség bérlés a saját és üzletünk igényei mentén történjen. Tűzzünk ki néhány alapvető elvárást a leendő bérleménnyel kapcsolatban, melyekből nem szívesen engedünk. Ez alapján máris kisebb kínálatból válogathatunk majd. Bizonyos kérdésekben várhatóan kénytelenek leszünk kisebb-nagyobb kompromisszumot kötni, de a piac van olyan méretű, hogy így is ideális megoldást találjunk.

Címkék: ingatlan bérlés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.