Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Augusztus 24. 09:03, szerda | Helyi
Forrás: köpönyeg.hu

Tombol a hőség, és még csak most jön a java!

Tombol a hőség, és még csak most jön a java!

A köpönyeg.hu ma közzétett előrejelzése szerint a nyári meleg jövő keddig-szerdáig még biztosan kitart. Az OMSZ figyelmeztető előrejelzést adott ki, az országos tiszti főorvos pedig hőségriadót rendelt el.

A köpönyeg.hu augusztus 24-i előrejelzése (79%-os beválási esély): szerdán is derült idő várható, nem lesz eső. Folytatódik a tikkasztó forróság, 35 fok körül alakulhat a hőmérséklet, délen 38 fok is lehet. Gyenge marad a déli szél. Igazi strandidőre számíhatunk. Csütörtökön, pénteken és szombaton is marad a remek strandidő. Szinte felhőtlen marad az ég, kisebb frissítő zápor esetleg az Északi-középhegységben alakulhat ki. A déli szél főleg pénteken erősödhet meg. A meleg, igazi nyári időjárás keddig-szerdáig biztosan kitart, de fokozatosan mérséklődik az országos hőség...

A nagy hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztető előrejelzést adott ki, az országos tiszti főorvos pedig hőségriadót rendelt el. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém, Fejér, Zala, Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében, valamint Budapesten a napi középhőmérséklet három egymást követő napon meghaladja a 27 Celsius-fokot, így ezeken a területeken szerdán a legmagasabb szintű (vörös) figyelmeztetés lesz érvényben.

Paller Judit országos tiszti főorvos kedden 0 órától éjfélig másodfokú, szerdán 0 órától péntek éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el. Páldy Anna, az Országos Környezet-egészségügyi Intézet főigazgató-helyettese emlékeztetett, hogy az idén egy nagy hőséghullám volt eddig júliusban, és azokban a napokban 25-30 százalékkal nagyobb volt a halálozási arány.

Kíváncsi a köpönyeg.hu hőség idejére vonatkozó jótanácsaira? Klikkeljen ide >>>

Címkék: hőség, köpönyeg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.