Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. December 17. 13:05, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Százezer dolláros fődíjjal hirdetett fotópályázatot az Instagramers Gallery

Százezer dolláros fődíjjal hirdetett fotópályázatot az Instagramers Gallery

Százezer dolláros (21,7 millió forint) fődíjjal hirdetett fotópályázatot az Instagramers Gallery virtuális fotógaléria. Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint ez a legnagyobb összeg, amelyet valaha felkínáltak egy világszerte meghirdetett fotóverseny fődíjaként.

A május 1-jéig tartó verseny keretében minden nap kiválasztják a nap legjobb fotóját, amelynek készítője kereken ezer dollárt kap - olvasható az angol nyelvű közleményben.
A napi verseny, a Photo-Day Prize döntősei és győztesei versengenek a százezer dolláros fődíjért. Az Instagramers Gallery Photo Prize nyertesét a fotográfia, a képzőművészet, a kommunikáció és az új technológiák világának jól ismert személyiségeiből álló zsűri választja ki.
A napi verseny győztesét és a felhasználóktól a legtöbb szavazatot kapott képet egyaránt kiállítják az Instagramers Gallery első valódi galériájában, amely december 11-én nyitotta meg kapuit Miamiban, annak reményében, hogy a fotósok és a fotográfiáért rajongók találkozóhelyévé válhat.
A virtuális galéria létrehozói egy sor másik valódi kiállítóteret terveznek a világ különböző, stratégiailag fontos pontjain. A Miami művészeti negyedében létrehozott galéria többek közt szemináriumoknak, beszélgetéseknek, fórumoknak, különböző eseményeknek és kiállításoknak fog otthont adni.
Az Instagramers Gallery az Instagram közösségi képmegosztóportál felhasználóit összefogó, 60 különböző országban több mint 300 helyi csoporttal rendelkező Instagramers Network projektje. A virtuális galériában bárki bemutathatja fotóit vagy képeket cserélhet mással, profil létrehozása, mások követése nélkül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal