Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Június 24. 12:20, vasárnap | Helyi
Forrás: facebook.com/Sconcertorchestra, wasbeeasteurope.hu

Sásdi zenekar az első BEGA FEST csúcsán

Sásdi zenekar az első BEGA FEST csúcsán

Brillírozott a Sásd Városi Koncert Fúvószenekar a WASBE-tagszervezet Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet-Európai Szövetsége nemzetközi versenyén.

A WASBE (World Association for Symphonic Bands and Ensembles - Szimfonikus Fúvószenekarok és Együttesek Világszövetsége) ajánlására, annak támogatásával 2003-ban megalakult szövetség első alkalommal rendezte meg a hétvégén a BEGA FEST Nemzetközi Fúvószenekari Versenyt. A vajdasági Nagybecskerekre (Zrenjanin) számos helyről érkező zenekarok gyermek, ifjúsági, nyitott és felnőtt kategóriában indulhattak.

A június 23-án felnőtt kategóriában szereplő Sásd Városi Koncert Fúvószenekar I. helyen végzett a maximális 100-ból 96 pontot és egyben Kiemelt Aranydiplomát kiérdemelve a nemzetközi zsűritől. Mi több, az együttes meghívást kapott egy oroszországi nemzetközi fúvószenekari fesztiválra.

A részvételt nagyban megkönnyítette a Nemzeti Kulturális Alap támogatása, amelyet a Sásdi Általános Művelődési Központ nyert el egy sikeres pályázat eredményeként - tudtuk meg hírünk rögzítését követően Szeifer Csaba intézményegység-vezetőtől.

A zenészek sikeréhez ezúton is gratulál az infoDombóvár.hu portál.

Képünk (fotó: Kerekes László) a zenekar április végi, fényjátékkal kísért dombóvári koncertjén készült. További infók: www.facebook.com/Sconcertorchestra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.