Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Augusztus 13. 19:09, szombat | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Saját anyját rabolta ki a visszaeső kurdi férfi

Saját anyját rabolta ki a visszaeső kurdi férfi

Bejelentés érkezett a Dombóvári Rendőrkapitányságra augusztus 4-én, hogy egy kurdi férfi bántalmazta a vele egy háztartásban élő édesanyját, mivel az nem volt hajlandó átadni neki a postástól átvett pénzküldeményét.

Miután az 58 éves asszony felszólításra sem volt hajlandó átadni a pénzt, a 38 éves büntetett előéletű fia megütötte. A nő pedig az ütés következtében elesett. Ezt kihasználva a fia kivette a pénzt a nő kezéből és azzal eltűnt otthonról.

Alig egy hónappal korábban könnyű testi sértés és készpénz-helyettesítő fizetőeszközzel visszaélés miatt indult ellene eljárás. A sértett nevére kiállított bankkártyát a férfinál tartott házkutatás során foglalták le, azzal a gyanú szerint jogtalanul vett fel kisebb összeget a férfi.

Míg akkor vétség miatt gyanúsították, mostani cselekménye már rablás bűntett megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas.

Nem az augusztus 4-én bejelentett eset volt az első, hogy a férfi tettleg bántalmazta édesanyját. A nyomozás során beszerzett adatok és kihallgatott tanúk vallomása alapján az elkövető idén márciusi szabadlábra kerülése óta rendszeresen tett így, és tőle több alkalommal vett el kisebb-nagyobb összegeket. Ezen felül a kurdi férfi ellen nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás miatt is folyik nyomozás.

A fentiek alapján - mivel a feltételei fennálltak - a nyomozók a gyanúsítottat őrizetbe vették és előterjesztést tettek az előzetes letartóztatásának indítványozására. Az ügyészség döntése értelmében a férfi az eljárás során szabadlábon védekezhet.

A rablás büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. A nagyobb értékre elkövetett betöréses lopás egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel, míg a készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel történő visszaélés és a könnyű testi sértés két évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.