Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Április 07. 19:45, szombat | Helyi
Forrás: MTI

Pályaépítés miatt szerdától változások a pécsi vasútvonalon

Pályaépítés miatt szerdától változások a pécsi vasútvonalon

Április 11-étől két hétig szokatlan közlekedési rend lesz érvényben a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonalon pályaépítési munkák miatt - közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a Budapest-Pécs vasútvonal Sárbogárd és Dombóvár közötti szakaszán két héten át tartanak a munkálatok. Emiatt jövő szerdán 0 órától április 25-én 0 óráig valamennyi vonat utasait autóbuszok szállítják.

A vonatpótló autóbuszok hosszabb menetideje miatt Pécs állomásról a vonatok korábban indulnak, illetve később érkeznek meg oda, az InterCity vonatok a budapesti Déli pályaudvar és Sárbogárd között a közforgalmú menetrend szerint közlekednek. A pótlóbuszok Szárazd és Sáregres községet nem érintik. Az utasokat Szárazd (községháza) Volán-megállóhely és Keszőhidegkút-Gyönk végállomás, illetve a Sáregres (elágazás) és a Sáregres, Kossuth u. 43. megálló között úgynevezett ingázó kisbusszal szállítják.

Mint írták, a munkálatok ideje alatt változik a csatlakozó vonatok menetrendje is. A változás Dombóvár-Gyékényes, Mezőfalva-Rétszilas, Dombóvár-Komló, Dombóvár-Bátaszék, Gyékényes-Pécs, Szentlőrinc-Sellye, Pécs-Magyarbóly viszonylatok vasúti forgalmát, valamint a Dráva InterCity menetrendjét érinti.

A Mávinform az utasoknak azt javasolja, hogy indulás előtt az állomásokon kihelyezett hirdetményekről, a MÁVDIREKT telefonszámán, illetve a MÁV honlapján tájékozódjanak.

Fotó: Balogh Zsolt/Wikimedia Commons

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.