Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2022. Március 10. 08:54, csütörtök | Helyi

Nimród Vadászérmet vehetett át Börcsök Zoltán

Nimród Vadászérmet vehetett át Börcsök Zoltán

A vadgazdálkodásban, a vadászatban és a vadászati kultúra ápolásában végzett példamutató munkája elismeréseként vehette át a nívós elismerést.

A vadgazdálkodásban, a vadászatban és a vadászati kultúra ápolásában végzett példamutató munkája elismeréseként a Tolna Megyei Vadász-szövetség vezetői, Pintér Szilárd Dombóvár Város Polgármestere és számos vadász, barát és családtag jelenlétében vehette át a nívós elismerést.

Nagy Imre, Bán Béla, Stemler József után a Kapos-Koppányközi Vadásztársadalom kiválóságai közé tartozik immár Börcsök Zoltán, ahogy a tábla is hirdeti a könyvtárszobában.

A méltatást Dr. Király István a megyei vadászkamara titkára olvasta fel, majd Dr. Pilisi Gábor elnökségi tag és Kupás Deák Zoltán elnök úr is gratulált a díjazottnak.
Börcsök Zoltán elmondta, hogy édesapja vonta be a vadászat szépségeibe, felelősségteljes munkájába, és a mai napig az útmutatásai szerint éli mindennapjait, hozza meg döntéseit. A Kocsolai Dám Vadásztársaság elnöki tisztségét tölti be 2007 óta.

Az ünnepség keretében avatták fel azt a vadász-panteont, amelyet nemrég telepítettek át a felújított dalmandi kastély épületébe. A vadászat területén végzett tetteik, értékrendjük és értékteremtő munkájuk révén váltak példaképpé. Emlékük megőrzésében sokat tett Nagy Imre, Stemler József és Bán Béla, valamint Börcsök Zoltán, aki helyet adott a kilenc portrénak.

Címkék: vadászat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.