Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Április 01. 23:30, vasárnap | Helyi
Forrás: helyi híreink szerkesztője

Német nemzetiségi énekkarok jó hangulatú sásdi randevúja

Német nemzetiségi énekkarok jó hangulatú sásdi randevúja

Első alkalommal rendezett találkozót német nemzetiségi énekkaroknak március 30-án a Sásdi Deutsch Klub, melyen a házigazdák és a Sásdi Vegyeskar mellett egy kaposvári és egy egyházaskozári együttes mutatkozott be.

A szervezőket képviselő Galambosné Wágner Éva köszöntőjét követően az 1998-ban alakult Kaposvári Rozmaring Német Nemzetiség Kórus adott elő főként vidám, tavaszköszöntő dalokat tangóharmonika-kísérettel. Majd a húsz éve alakult Egyházaskozári Német Nemzetiségi Kórus következett, akik Németh Tibor szakmai vezetésével és citerakíséretével főként népdalokat énekeltek, de egy tangóharmonikán előadott mű is elhangzott tőlük.

A kaposvári együttes harmonikásának rövid műsorszáma után meglepetésvendég, a szintén a Somogyi megyeszékhelyről jött együttesben is tag Herr Charlie (első képünkön) következett. A Németországból tizenkét éve Magyarországra költözött - mielőtt megkérdezték volna, elárulta - 83 éves úriemberről megtudtuk, külföldön is turnézik, a rádióban is hallható, és a zene tartja fiatalon. Az idős férfi fiatalokat meghazudtoló dinamizmussal énekelt néhány dallamos számot.

Az alapításának huszadik évfordulóját szeptemberben ünneplő Sásdi Vegyeskar Lakatos Judit vezetésével adott ízelítőt német nyelvű repertoárjából. Egy dal erejéig tangóharmonikán kísérete őket Schelhammer Tibor. Zárásként a házigazda Sásdi Deutsch Klub énekkara következett. Ők is kiegészültek Schelhammer Tiborral, és műsorukban rézfúvós kísérettel Pintér Gábor is közreműködött.

Szöveg és képek: Cserveni Gábor

További fotókat talál a képgalériában, melyet a lenti felvételre kattintva nyithat meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.