Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 29. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvári Rendőrkapitányság

Nem volt válogatós a sorozatlopó

Nem volt válogatós a sorozatlopó

Nem volt válogatós sem a helyszínek sem az értékek tekintetében az a 35 éves, büntetett előéletű dombóvári férfi, akit március 26-án vettek őrizetbe a Dombóvári Rendőrkapitányság munkatársai.

Tavaly decemberben egy ismerősének szerszámos műhelyéből tulajdonított el szerszámgépeket több mint 60 000 Ft értékben, és magával vitte a sértett pénztárcáját is annak lakásából a benne lévő 50 000 Ft készpénzzel együtt. Az okozott kár az eltulajdonított készpénz kivételével megtérült.

A helyi kórház sebészeti műtőjének öltözőjében is körülnézett, és egy táskát lopott el idén februárban, melyben laptop, ruhaneműk, használati tárgyak voltak. A sértettnek ezzel több, mint 60 000 Ft kárt okozott.

Az eltulajdonított laptopot a nyomozók pár héttel később lefoglalták. Annak ellenére jártak sikerrel, hogy négy különböző személynél is megfordult az eltelt idő alatt. A táskát és egy parfümöt az elkövető lakásán foglalták le a rendőrök, így az okozott kár részben megtérült.

A meglepetéseket is szerette a gyanúsított, hiszen egy dombóvári kézbesítő kerékpárjának csomagtartójából kiszedett és magával vitt egy csomagot is, kihasználva az alkalmat, hogy a kerékpár felügyelet nélkül maradt.

Meglepődhetett az az asszisztens is, aki egy dombóvári orvosi rendelőben kötszereket válogatva talált rá a gyanúsítottra, aki miután a nő belépett, higgadtan magához vette táskáját és a kiválogatott kötszereket hátrahagyva távozott a helyiségből.

A nyomozás adatai alapján összesen öt rendbeli lopás vétség elkövetésével gyanúsítható megalapozottan a dombóvári férfi, aki annak ellenére tagadta a bűncselekmények elkövetését, hogy több bűncselekmény helyszínén látták és egyértelműen felismerték.

Az ügyben megkezdődött a nyomozás. Az ügyészség döntése értelmében a gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.