Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2017. Április 13. 11:33, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvári Szuperinfó

Mintaprogram az aktív időskorért program zárókonferencia

Mintaprogram az aktív időskorért program zárókonferencia

Norvég és szlovén részvétellel nemzetközivé bővült (2017.04.06-07.) a Mintaprogram az aktív időskorért (Norvég Alap \"HU11-A1-2013\") zárókonferenciája.

ALSÓMOCSOLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY

HU11-0005-A1-2013 „Mintaprogram a minőségi időskorért”

Norvég és szlovén részvétellel nemzetközivé bővült (2017.04.06-07.) a ,,Mintaprogram az aktív időskorért" (Norvég Alap "HU11-A1-2013") zárókonferenciája, amelyen a régió szociális ágazatában dolgozó, többségében intézményvezetők mellett a Miniszterelnökség is képviseltette magát Alsómocsoládon.
Az elmúlt egy esztendőben Alsómocsolád Község Önkormányzata a Norvég Felnőttoktatási Szövetséggel és az Alapítvány Alsómocsoládért elnevezésű civil szervezettel konzorciumban működött együtt.
A zárókonferencia célja a szakmai számvetés, egyfajta leltárkészítés volt. A rendezvényre regisztrált résztvevők az idősgondozás és felnőttképzés hazai és norvég tapasztalatait összegezték. A plenáris és a szekcióüléseken a projekt során elvégzett tréningek (30), kutatások (3), alapozó dokumentumok (4), norvégiai szakmai utak (3), gondozók ápolók csere intézményi látogatásait (4) és a közösségi programok (87) tanulságait foglalták össze a tématerületek felelőseinek előadásai alapján.
Dicső László, Alsómocsolád Község Önkormányzatának polgármestere a zárókonferencia kapcsán adott sajtónyilatkozatában kifejtette: A régió összes, idős embereket gondozó intézményét bevonták abba a mintaprogramba, amelyet Alsómocsolád a Norvég Felnőttoktatási Szövetség szakembereivel együtt valósított meg. Az időskor megítélésén ideje változtatni. Hiszen világtrend az egyre hosszabb életkor, hazánkban is a népesség mintegy 70 százaléka lesz legalább 62 éves 2050-re. Az idősödés azonban nem azt jelenti, hogy vége az aktív életünknek, sokkal inkább megújulási lehetőség – fogalmazta meg Dicső László a program alapelvét.
A zárókonferencia rangját emelte, hogy az oslói székhelyű Norvég Felnőttoktatási Szövetség (www.vofo.no) nevében Gro Holstad főtitkár szándéknyilatkozatot írt alá, amelyben rögzítették a további együttműködési szándékukat Alsómocsoláddal a Norvég Alap pályázati rendszerében.
A projekt a Norvég Alap társfinanszírozásában valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.