Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2020. Április 17. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Még marad a meleg a hétvégén

Még marad a meleg a hétvégén

A hétvégén még marad a meleg. Emellett sok lesz a napsütés, de csapadékra is készülni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek.

Pénteken többórás napsütésre kell készülni. Csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban általában 1 és 8 fok között alakul a hőmérséklet, de néhol gyenge fagy még továbbra is előfordulhat. Napközben 21-26 fokig melegszik a levegő.

Szombaton nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, az ország nagy részén közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Az északkeleti országrészben lehet kevesebb a felhő, arrafelé valamivel több napsütés várható. Néhol zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. A minimumhőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hűvösebb is lehet a hajnal. A maximumhőmérséklet 18 és 25 fok között alakul.

Vasárnap eleinte többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég szórványosan esővel, záporral, emellett egy-egy zivatar is előfordulhat. A nap második felében észak felől elkezd csökkenni a felhőzet. Napközben többfelé erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 4 és 13, a legmagasabb hőmérséklet 16 és 23 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton pedig a legmelegebb - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.