Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Május 25. 05:02, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Május utolsó hetében csapadékosabb lesz az idő

Május utolsó hetében csapadékosabb lesz az idő

Május utolsó hetében csapadékosabb lesz az időjárás. A napsütés mellett többször is várhatók záporok, zivatarok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfőn egyre több helyen várható zápor, zivatar. A szél többfelé megerősödik, intenzívebb záporok, zivatarok környezetében viharos lökések is előfordulhatnak. A leghidegebb órákban 5-11 fok lesz. Napközben 17-21 fokig melegszik a levegő, de a tartósabban felhős tájakon egy-két fokkal hűvösebb is lehet.

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Sokfelé lesz erős a szél. A minimumhőmérséklet 6-11, a maximumhőmérséklet 16-21 fok között valószínű.

Szerdán is több órára kisüt a nap, de helyenként kialakulhat kisebb zápor, esetleg zivatar. A Dunántúlon néhol még erős lesz a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-11, a legmagasabb hőmérséklet 18-23 fok között várható.

Csütörtökön északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de főként a keleti tájakon még több órára kisüt a nap. Elsősorban a Dunántúlon lehet számítani záporok kialakulására, esetleg zivatar is előfordulhat. A szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik. A minimumhőmérséklet 5-13, a maximumhőmérséklet 18-24 fok között valószínű.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan alakulhat ki záporeső, néhol zivatar. A szél élénk, helyenként erős lesz. A leghidegebb órákban 6-13 fok lesz. Napközben 16-24 fokig melegszik a levegő.

Szombaton és vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan várható zápor, néhol zivatar. A szél megélénkül, néhol meg is erősödik. Szombaton a minimumhőmérséklet 7-13, vasárnap 7-14 fok között alakul. A maximumok mindkét nap 16-24 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.