Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Május 11. 23:59, szerda | Helyi

Lezárult a Dombóvári Kakaó Koncertek sorozata - képgalériával

Lezárult a Dombóvári Kakaó Koncertek sorozata - képgalériával

Május 10-én rendezték meg a népszerű sorozat hatodik, záró koncertjét a Helytörténeti Múzeum kertjében. Ezúttal huszonkét műsorszámnak tapsolhatott a közönség. A támogatói kakaócsomagok értékesítéséből befolyt összeg lehetőv

Az Apáczai Oktatási Központ művészeti tagintézményében tanulóknak bemutatkozási lehetőséget biztosító - eredetileg hét részesnek szánt - sorozat tavaly ősszel indult. Ötletadója Tóth Ada Eszter művésztanár volt, aki a szervezésben mindvégig számíthatott kollégájára, Fenyvesi-Hilbert Henriettre. A befogadó múzeum vezetőjének felkérésére két helyi vállalkozás állt a támogatók élére. A Dombó-Coop hálózatába tartozó Sütész Kft. friss kakaós kaláccsal, míg Gábor Sándor mestercukrász kizárólag a sorozat tiszteletére komponált csokoládés kakaó-alappal ajándékozta meg a diák és felnőtt művészeket minden alkalommal. A zenei tehetségek nevelő munkájához minden vendég az úgynevezett támogatói kakaócsomag megvásárlásával járulhatott hozzá.

A kellemes környezetben érdekes fúvósátiratokat, ritkán hallott műveket és hangulatos gyermekdarabokat is felvonultató május 10-i záró koncert végén a konferáló dr. Kriston Vízi József múzeumvezetőtől megtudtuk, hogy mindent összevetve hetvenhat zeneiskolai diák szerepelt a sorozat állomásain. A támogatóktól befolyt összegből a Kalimpácska ütőegyüttes utolsó, meglepetésnek szánt darabja előtt kisorsolták annak az öt növendéknek a nevét, akik egyenként ötezer forintos ajándékutalványt kaptak. Ezeket a szerencsések kottákra és hangszer-kiegészítő eszközökre válthatják majd be a dombóvári zeneiskolában június 3-án sorra kerülő I. Tolna Megyei Apró Fúvósok Találkozóján.

És hogy kinek kedvezett a szerencse? A közönség tagjai a Szijártó Karina, Csapó Tomaj, Bozsits Regina, Bencsik Flóra és Gulyás Amina neveivel ellátott kis kártyákat húzták ki a kosárból. Volt is persze öröm a jelen lévő díjazottak részéről, ugyanakkor a koncert végén munkatársunk nem érzékelte, hogy bárki is szomorkodott volna azok közül, akik nem kaptak jutalmat. Sőt, inkább nagy kedvvel estek neki az ifjú zenészpalánták mindannyian a kakaós kalácsnak és gyűjtötték be a jól megérdemelt csokis kakaójukat.

Búcsúzásunkat megelőzően Tóth Ada Esztertől még megtudtuk, hogy a koncertsorozaton a legtöbbször Szabó Balázs és Balogh Gergő léptek fel. Mindketten öt-öt alkalommal.

A záró alkalom valamennyi fellépőjét megörökítő képgalériánk a lenti fotóra kattintva megnyitható.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.