Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Január 09. 17:02, szerda | Helyi
Forrás: MTI/Fotó: www.eozinmagazin.hu

Korcsolyapálya nyílik a pécsi Zsolnay negyedben

Korcsolyapálya nyílik a pécsi Zsolnay negyedben

Korcsolyapálya nyílik a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben: a Pirogránit téren felállított, különleges technológiával készült építményt január 11. és március 8. között használhatják az érdeklődők.

A Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) az MTI-hez eljutatott közleményében azt írta, hogy a pálya egyidejűleg legfeljebb 130 vendégnek nyújt lehetőséget a csúszkálásra, a látogatóknak fűtött öltözőt, korcsolyaélezési és bérlési lehetőséget biztosítanak, ellátásukról egy közeli büfé és kávézó személyzete gondoskodik.
A korcsolyapálya ötlete az idén februárra a negyedbe tervezett Jégvirág Fesztivál előkészületei során vetődött fel. A Cifra kémény köré egy 400 négyzetméteres elbontható fa alapzatot építtettek, amelyre környezetbarát, időjárásálló és nagy igénybevételt bíró polimerekből készült összeilleszthető paneleket helyeztek, azok felületére pedig síkosító folyadékot permeteztek.
Az így kialakított, amerikai technológiát képviselő szintetikus pálya a tapasztalatok szerint a természetes jég- vagy műjégpályák használatához hasonló élményt kínál, kisebb ugyanakkor az ízületi terhelés és a sérülésveszély.
A ZSÖK különleges programokat szervez a pálya pénteken, 18 órakor kezdődő megnyitójára. A nagyközönséget a Bóbita Bábszínház korcsolyázó óriásbábjai és az Üres Tér Társulat tűzzsonglőrei szórakoztatják, emellett lesz jégkrémbalett is: a legbátrabb és leggyorsabb jelentkezők ajándék jégkrémmel korcsolyázhatnak.
Este 7 órától 10-ig Dj Ata zenél a pályán, majd FunkTomas koncert lesz a közeli kávézóban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.