Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 29. 21:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Erdősné Fedeles Zita/APOK Belvárosi Általános Iskola

Két tucat belvárosis diák jutott tovább a megyei nyelvÉSZre

Két tucat belvárosis diák jutott tovább a megyei nyelvÉSZre

A dombóvári Belvárosi Általános Iskolában a pedagógusok kiemelt figyelmet fordítanak a tehetséges gyerekek felkészítésére. Ebben a tanévben 24 tanulójuk kapott meghívást a Bendegúz nyelvÉSZ verseny megyei döntőjére.

Az országos anyanyelvi tanulmányi verseny céljai között szerepel a nyelv színességének megismertetése, az érdeklődés felkeltése anyanyelvünk szépségei iránt és a hagyományok ápolása.

Az iskolai fordulón nyújtott teljesítményük alapján Bódis Péterné tanítványai közül Eigenbrót Gréta, Lisicza Gréta, Simon Gergő, Szórádi Zsófia és Bárány Gvendolin jutott tovább. Erdősné Fedeles Zita készítette fel Somogyi Lászlót, Németh Margarétát, Horváth Adriennt és Hembach Rolandot. Királyné Oletics Szerén irányította Kőszegi Gergő, Szabó Bence és Töreky Zsombor felkészülését. Nyári Éva tanítványai közül Simon Kati, Balassa Zoltán és Pintér Márk jutott tovább. Balikóné Szabó Noémi segítségével készült Bőr-Nagy Gréta, Tancsa Léna és Szabó Zalán. Szalainé Balogh Erika Szabó Kevinnek és Szijártó Péternek segített a nyelvi feladatok gyakorlásában. Pápai Dorottyát Bedő Gyuláné, Vercz Krisztiánt dr. Pelbát Józsefné, Pusztán Fannit Tóth Gabriella Király Dorottyát Hábich Judit tanítja.

Erdősné Fedeles Zita

Első képünkön az alsós, a másodikon a felsős versenyzők láthatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.