Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2011. Szeptember 05. 07:00, hétfő | Helyi
Forrás: köpönyeg.hu

Jön az évszakváltó hidegfront!

Jön az évszakváltó hidegfront!

Milyen időre számíthatunk ma és az előttünk álló napokban? A köpönyeg.hu időjárási portál Dél-Dunántúlra vonatkozó aktuális előrejelzésének beválási esélye 73%-os. Illusztráló képünk forrása: dunantulielet.wordpress.com.

Hétfőn eleinte marad a többnyire napos időjárás, majd eleinte a Dunántúlon, később egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Heves zivatarok is kialakulhatnak, komoly szélviharral, jégesővel, és felhőszakadással. Erre a legnagyobb esély - nagyjából - a Budapest-Kaposvár vonalon lesz. Zivatarláncolat is képződhet. Estétől - zivataroktól függetlenül - viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. Hidegfront érkezik. Délutántól jelentősen romlanak a közlekedés feltételei.

Kedden nyugat felől csökken, felszakadozik a felhőzet, ám keleten még estig kialakulhat zápor, zivatar. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, 19 és 25 fok közötti értékek lehetnek délután. Viharos lesz a szél.

Szerdán átmenetileg kevesebb, csütörtökön újra több felhő lesz felettünk - köszönhetően egy újabb hidegfrontnak, mely érezhetően már őszi időjárást okoz: erősen felhős lesz az ég, és szórványosan valószínű eső, zápor, miközben erős lesz az ÉNy-i szél. 20 fok körül alakulhat mindössze a csúcshőmérséklet.

A hétvége kellemes, napos, kora őszi időt ígér...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.

2024. Május 07. 08:24, kedd | Helyi

Dombóvár egyik legnagyobb sportolójára emlékeztek

Buzánszky Jenő 99 évvel ezelőtt, 1925. május 4-én született Újdombóváron.

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.