Hírek
2012. Április 05. 14:05, csütörtök |
Belföld
Forrás: OrientPress
Ilyen az igazi húsvéti sonka
Főtt, füstölt termékek egész évben kaphatók, de az igazi húsvéti sonka ezektől eltérő.
Leginkább a parasztsonkát érdemes keresni, ami darabolt combból áll, hideg füstölésű és nem tartalmaz adalékanyagot - mondta az InfoRádiónak a Húsipari Kutatóintézet főmunkatársa. Nagy Sándorné hozzátette: ez az igazi húsvéti áru, de ugyanakkor ez a legdrágább kategória.
Lehet kapni olyan sonkát is, ami eleve meg van főzve, míg a forró füstölésű sonka hasonlít a főtt sonkához, a vásárlók nehezen tudják megkülönböztetni - emelte ki a szakértő.
Arra is figyelni kell, mi olvasható a címkén. Megengedett, különböző mennyiségű páclevet vigyenek be, csak tájékoztatni kell a fogyasztót arról, hogy a sonkában mennyi a hústartalom - fejtette ki Nagy Sándorné. A főmunkatárs szerint a hagyományos sonkán nincs ez feltüntetve, mert abban csak hús van. Minél több a páclé, annál olcsóbb a készítmény - tette hozzá.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2025. December 14. 09:03, vasárnap | Belföld
K&H ifjúsági index: a fiatalok idén átlagosan 51 ezer forintot terveznek karácsonyi ajándékokra
2025. December 14. 09:03, vasárnap | Belföld
MÁV: jön az éves ország- és vármegyebérlet december közepétől
2025. December 14. 09:01, vasárnap | Belföld
Navracsics Tibor: az ajkai az ország egyik legversenyképesebb kórháza
Az Ajkai Magyar Imre Kórház az ország egyik legversenyképesebb intézménye, amely az elmúlt négy esztendőben több mint 5 milliárd forinttal gazdagodott
2025. December 14. 09:00, vasárnap | Belföld
Mohácson tartott gyűlést a DPK
Az összefogás és a béke iránti elkötelezettségre buzdították hallgatóságukat a Digitális Polgári Körök (DPK) Mohácson rendezett háborúellenes gyűlésének felszólalói szombaton.

