Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2021. Április 23. 11:18, péntek | PR
Forrás: (x)

Így rendezz be praktikusan egy kisméretű hálószobát

Így rendezz be praktikusan egy kisméretű hálószobát

A hálószoba az egyik legfontosabb helyiség a lakásban. Központi szerepe ugyan nincs, de ez az a hely, ahol kipihenheted magad, ahol feltöltődhetsz.

Nem is hinnéd, hogy mennyi minden befolyásolja a minőségi pihenést, és most nem feltétlenül a kényelmes matracra gondolunk: egy zsúfolt, rosszul berendezett hálószoba nem alkalmas arra, hogy az ember ellazuljon és rendesen ki tudja pihenni magát.

A hálószobában két dologra érdemes törekedni: hogy ne legyen zsúfolt, de meglegyen a hangulata. Előbbi nem egyszerű, hiszen ezek a helyiségek általában nem túl nagyok, és az ágyak mellett a ruhásszekrényeknek, egyéb tárolóknak is érdemes itt helyet adni. Szerencsére azonban vannak nagyon ügyes megoldások arra az esetre, ha a hálószobába nem férne el túl sok minden.

Használd ki a kieső helyeket!

Ha nem áll rendelkezésedre nagy terület, érdemes kihasználni azokat a zegzugokat, amik egyébként üresek maradnának. Neked például mi van az ágyad alatt? Ha semmi, de bajban vagy azzal, hogy hová pakolj például nem szezonális ruhákat, akkor talán elérkezett az ideje az ágy alatti tárolók beszerzésének.

Ahelyett, hogy indokolatlanul nagy szekrényt vennél a hálószobádba, és olyan holmikkal zsúfolnád tele, amiket a következő hónapokban garantáltan nem fogsz viselni (például télikabátot nyáron, vagy rövidnadrágot télen), szerezz be praktikus tárolókat, amiket elrejthetsz a kihasználatlan helyeken! Az ágy alatti tárolók erre remek példát jelentenek. Az ágy elég nagy területet foglal, és az alatta lévő rész így teljesen kiesik, pedig kiválóan ki lehet használni. És egy kisebb lakásban kell is!

Szüntesd meg a zsúfoltságot!

A kis lakásokkal a legnagyobb probléma általában véve is a zsúfoltság. Egyszerűen nem férnek el a holmijaink a szűk helyiségekben, ahová nagy tárolókat nem tudunk elhelyezni. Éppen ezért érdemes figyelmet fordítani azokra a területekre, amik észrevétlenül maradnak kihasználatlanok, mint például a falak. A kis alapterületű szobák esetében szinte bűn kihasználatlanul hagyni a falakat: a nyitott polcok, felső szekrények rengeteg tárgyat elnyelhetnek, nem mellesleg a polcok dekorációs funkcióval is bírnak. Ne félj attól, hogy így még szűkebbnek érzed majd a hálószobát: a beépítés legtöbbször optikailag inkább tágítja a teret!

A fotó forrása:
ben bryant / Shutterstock.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat