Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Március 29. 14:49, péntek | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Időjárás előrejelzés Húsvétra

Időjárás előrejelzés Húsvétra

Továbbra is mozgalmasan alakul térségünk időjárása, az elkövetkező napokban több ciklon is átvonul a vízgyűjtők felett, illetve a közelünkben.

2013. 03. 29.

Ma sokfelé fordul elő ismétlődő eső, kezdetben északon havas eső, havazás, fagyott eső, helyenként átmenetileg ónos eső is valószínű. Reggelig több helyen hullik 10, néhol 15 mm-t meghaladó csapadék területi átlagban, valamint az érkező enyhébb levegő hatására jelentős olvadás is várható.

Szombaton a nap második felétől ismét egyre többfelé számíthatunk ismétlődő esőre, amely vasárnap este északnyugaton havas esőbe, havazásba vált át. Hétfőn a ciklon hátoldalán csökken a csapadék előfordulása, és mennyisége. Ekkor átmenetileg néhány fokkal hidegebb levegő érkezik fölénk, záporok, hózáporok is lehetnek. A következő ciklon – a jelenlegi előrejelzések szerint – kedden érkezik, ismét sokfelé számíthatunk esőre, majd szerdán főként nyugaton havazás valószínű.

Összességében több alkalommal, sokfelé várható csapadék, mennyisége területi átlagban ma, szombaton és vasárnap is többfelé meghaladhatja a 10 mm-t, és a jövő hét közepén hulló csapadék mennyisége is több vízgyűjtőn 10 mm felett valószínű.

A 0 fok magassága – az északnyugati tájak kivételével - a hétvégén 1500, elsősorban délen és keleten 2000 m fölé emelkedik átmenetileg, majd a jövő hét közepétől ismét csökken.

Címkék: húsvét, időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.