Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2021. Június 02. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Hatodik alkalommal rendezte meg a Dombóvári Tenisz Egyesület a Lacka Kupát

Hatodik alkalommal rendezte meg a Dombóvári Tenisz Egyesület a Lacka Kupát

A Szuhay Sportcentrumban Kovács László gimnáziumi testnevelőtanár emlékére megrendezett torna első napján a páros, vasárnap az egyéni küzdelmekre került sor.

A páros versenyben a nevezett versenyzők közül sorsolással döntötték el, hogy kik alkotnak egy csapatot, majd két pályán küzdött meg egymással a nyolc csapat két csoportban. Végül a legjobbnak a Sándor Tibor – Zircher György páros bizonyult, a második helyen dr. Nagy Miklós – Somogyi Máté páros, harmadik helyen Szűcs József és Modric Deni, valamint a negyedik helyen Somogyi Zoltán és dr. Kovács György végeztek. Vasárnap nyolc nevezővel rendezték meg az egyéni küzdelmeket. Dr. Józan Dániel nyerte a versenyt Dr. Horváth Sándor, Kovács György és Sándor Tibor előtt.
Kovács László Dombóváron született, életét végig kísérte a sport, a sport szeretete. Már gimnazistaként több sportágban is jeleskedett, birkózott, de nagyon tehetséges volt a tornában, az atlétikában és a labdarúgásban is. Egy kis kitérő után, több mint nyolcszoros túljelentkezés ellenére felvették a Testnevelési Főiskolára. Pályafutásának meghatározó részét a dombóvári gimnáziumban töltötte. Tanítványaival országos versenyeken szép eredményeket ért el labdarúgásban, kosárlabdában, atlétikában. Később teljesedett ki élete a tenisz sportággal. Egyesületet alapított, versenyeket szervezett, oktatott és önmaga is szívesen teniszezett. Magával ragadó egyénisége, hallatlan sportszeretete, felkészültsége a diákjaira is átragadt. Nem véletlen, hogy testnevelő tanárok tucatjait indította el a pályájukon. Dombóvár Város Elismerő Díszjelvénnyel tüntették ki 2007-ben.

Címkék: tenisz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.