Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Április 19. 12:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvári Művelődési Ház NKft.

Galéria-siker a kaposvári diákszínjátszón

Galéria-siker a kaposvári diákszínjátszón

Április 13-án és 14-én rendezték meg a IV. Csokonai Diákszínjátszó Találkozót a kaposvári Művészbejáróban. Idén nyolc versenyelőadással és két off programos - versenyen kívüli - darabbal.

A péntek délután négy órai kezdés aznap éjszakába nyúló, majd másnap 10 órától délután háromig tartó színházélményt nyújtott a résztvevő csapatok számára, akik Kaposvár mellett Bonyhádról, Szekszárdról, Dombóvárról és Pécsről érkeztek.

Az előadások döntő többsége drámák színpadra vitele volt, melyekben a csoport és vezetője igyekeztek megtalálni a kapcsolódási pontokat köztük és a mű között. Ezek mellett az életjátékok kategóriájából is láthattunk előadásokat.

A háromtagú zsűri (Lukács Zoltán színész, rendező; Csapó György, színész és Balassa Tamás újságíró, színikritikus) a dobogós helyezések mellett számos különdíjat osztott ki. Első helyen a pécsi Müszi - Majomketrec végzett, harmadik helyen pedig a kaposvári Paradox csoport.

A dombóvári Galéria 5.0 Mono- és sztereotípiák című előadásával második helyezést ért el. Egyik tagjuk, Németh Bence a legjobb fiúalakítás díját, míg vezetőjük, Farkas Atilla a legjobb rendezés díját érdemelte ki.

További fotókért kattintson a lenti képre!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.