Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Május 14. 23:59, szombat | Helyi

Felavatták az új sásdi közösségi házat - képgalériával

Felavatták az új sásdi közösségi házat - képgalériával

Május 14-én reggel rendezték meg annak a - több mint 800 milliós beruházás keretében felépített - többfunkciós épületnek a hivatalos avatóünnepségét, amelyet az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával valósíthattak meg Sás

A Himnusz közös eléneklése és az Európai Unió himnuszának meghallgatása után a sásdi általános iskolás Keserü Péter tolmácsolásában Tamás István Tiéd ez az ország című verse hangzott el.

Majd a huszonhárom tagú tervezőcsapatot képviselő Dévényi Márton okleveles építészmérnök köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy valami modern, de mégis a környék építészeti szokásaihoz illeszkedő épületet kívántak tervezni, ezért esett a választás a külső téglaburkolásra.

A mérnöki szavakat követően Rosner Zsolt helyettes plébános kért áldást a házra, bibliai idézetekkel is alátámasztva az általa kifejezett reményét, hogy minden sásdi hitet tesz a ház hasznosítása mellett.

Az áldást Szabó Réka Judit, Szabó Hedvig, Jobszt Dominika és Kalotay Balázs előadásában a Magyarország című dal követte. Majd a pályázatkészítés és a projektmenedzsment feladatait ellátó Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület elnöke, Zentai Gábor mondott köszöntőt, melyben kihangsúlyozta, hogy a falak állnak, és csak a helyieken múlik, hogy meg tudják-e tartalommal tölteni az épületet. Ezt követően Csáktornyai Gyula, a kivitelező cég elnök-vezérigazgatója mondott beszédet, kifejezvén többek között, hogy mennyire megszerették Sásdot a több mint egy évet itt töltő kollégái.

Székely Szilárd polgármester köszöntőjében utalt arra, hogy bár egy teljesen új épület jött létre, a modern energiatakarékos megoldásoknak köszönhetően a szomszédos iskolaépülettel együtt is a fűtési költségek megtakarítását sikerült elérniük. Beszéde végén az ünnepség közreműködőinek nyújtott át egy-egy emléklapot Székely Szilárd.

A köszöntők sorát a Sásd osztrák testvértelepülését képviselő Richard Milla zárta. Megtudtuk, hogy legutóbb négy éve jártak Sásdon küldöttségben a Graz közeli településről, és nagy fejlődést tapasztal az azóta eltelt időszakban. Gratulálva a beruházáshoz egy különleges márványlapos faliórát nyújtott át ajándékként a sásdi polgármesternek.

Az ünnepi ceremónia zárásaként az avatószalag átvágására került sor, melyben Csáktornyai Gyula, Székely Szilárd és Dévényi Márton közreműködött. A szalag egy darabjával együtt az épületet használatra Kengyel Zsuzsannának, a majd azt birtokba vevő Sásdi Általános Művelődési Központ igazgatójának adták át.

A közönség ezt követően körülnézhetett az új közösségi házban. Szórakoztatásukra a szervezők a délelőtt során különböző sportbemutatókat, délután és este pedig kulturális műsort rendeztek. Ezekről önálló beszámolókkal jelentkezünk.

A lenti fotóra kattintva megtekinthető az ünnepségről készült képgalériánk.



Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.