Városlista
2024. június 1, szombat - Tünde

Hírek

2022. Szeptember 04. 11:00, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Ezreket kellett kitelepíteni Kaliforniában az erdőtüzek miatt

Ezreket kellett kitelepíteni Kaliforniában az erdőtüzek miatt

Már ezreket kellett kitelepíteni Kaliforniában a forró, száraz és szeles időben gyorsan terjedő erdőtüzek, és egy fűrésztelep kigyulladása miatt.

Az állam északi részén Weed városában a lángok több otthont is elpusztítottak szombaton. A kaliforniai tűzoltóság szóvivője közölte, hogy a lángok elől kimentettek közül több embert kórházba kellett vinni.

Az erdőtüzek mellett Weed városban eddig tisztázatlan körülmények között gyulladt ki egy fűrészmalom, ami tovább súlyosbítja a helyzetet. A lángok a hétvégén további települések felé terjedtek tovább.

Kalifornia déli részén mintegy 5200 hektáron dolgoztak a tűzoltók az erdő és bozóttüzeken, amelyek egy részét sikerült lokalizálni.

Az Egyesült Államok északnyugati részén a hétvégére újabb hőségriasztást adtak ki. A hőmérséklet közelíti a 40 fokot, több mint 10 fokkal meghaladva az ilyenkor szokásosat Kalifornia, Utah és Idaho államban is.

Kaliforniában és Nevadában ismét arra kérték a lakosokat, hogy korlátozzák az áramfogyasztást, a hálózat működőképességének fenntartása érdekében. A kérések között szerepelt, hogy az elektromos járművek töltését is mellőzzék.

Fotó: Pixabay

Címkék: erdőtűz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 31. 09:55, péntek | Külföld

Hazaszállították a kórházból a szlovák miniszterelnököt

2024. Május 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Tűzoltó sérült meg egy felrobbant kézigránáttól Horvátországban

A tűzoltó épp egy kigyulladt ház oltásában vett részt kedden a közép-horvátországi Károlyvárosban (Karlovac), amikor egy felrobbanó kézigránáttól súlyos sérüléseket szenvedett.

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.