Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Február 12. 21:00, szombat | Helyi

Ezek megőrültek: mókás farsangi felvonulás Mágocson - képgalériával

Ezek megőrültek: mókás farsangi felvonulás Mágocson - képgalériával

Február 12-én, szombaton délutántól estig maszkások igyekeztek elűzni a telet Mágocson a svábok régi szokásai szerint. Hogy ez sikerült-e nekik, nem tudjuk. Viszont a kellemes szórakozásra komoly esélye volt annak, aki megnézte őket. Sőt

Galériánk az alábbi képre kattintva megtekinthető. Egyébként pedig a Szórakozó negyed Képgalériák menüpontjából nyílik. Rövid beszámolónk a kép alatt olvasható.

A mókáskedvű jelmezesek 12:45-kor gyülekeztek a Gagarin utca 11-nél, ahol formabontó történet vette kezdetét: a "fess" vőlegény kikérte a falu "legszebb" "leányát". A "lakodalmas" menet innen a vásártéren át a Gondozási Központ udvarára vezetett, ahol bekövetkezett a végkifejlet: összeadták az ifjú párt. Persze ez is még csak a kezdetét jelentette a kisváros számos utcájára kiterjedő bolondozásnak.

A maszkások ugyanis innen is továbbindultak, és estig végigjárták az Árpád utca – Jókai köz – Dózsa utca, Csiszár kocsma – Hunyadi utca – Deák utca – Szabadság utca, Művelődési Ház útvonalat. Volt, ahol sörben mosták meg lábaikat, máshol fánkevészeti feladatban vettek rész. A hagyományt követve céljuk menet közben az volt, hogy mindenhonnan tyúkot és tojást, esetleg friss kolbászt lopjanak. Ezen a napon ugyanis szabad volt nekik a bejárás a pajtákba és hátsó udvarokba. A megszerzett zsákmányt nemes célokra, a Gondozási Központnak szándékoznak felajánljani.

A nap levezetéseképpen, este 9-kor farsangi bál kezdődött a Művelődési Házban, ahová a délutáni programot végigmaszkázók ingyen, míg mások fejenként 1000 Ft ellenében léphettek be. Zenélt a THE QUILA.

A "bolondok napja" szervezője a helyi művelődési ház volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 15:59, vasárnap | Helyi

Középiskolások Buzánszky Jenő Emléktornája Dombóváron

A Buzánszky Jenő Sportkomplexum 2022-ben átadott műfüves pályáján ismét megrendezésre került a legendás dombóvári futballista tiszteletére a középiskolások tornája.

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.