Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Július 08. 13:30, hétfő | Helyi
Forrás: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Elfogták a dombóvári sorozattolvajt

Elfogták a dombóvári sorozattolvajt

Elfogták a dombóvári rendőrök azt a környékbeli férfit, aki május vége óta legalább négy bűncselekményt követhetett el a városban.

Két sértett is feljelentést tett a Dombóvári Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen, mindkettőjüknek a pénztárcáját lopták el.

06. 02-án reggel kilenc óra körül egy lakásból tűnt el egy helyi asszony pénztárcája, aki ismerősénél volt látogatóba. Míg beszélgettek, a bejárati ajtót nem zárták be. Annyit vettek csak észre, hogy egy férfi lép az előszobába, majd néhány perc múlva távozik.
Mint mondta, nem feltételeztek semmi rosszat, azt hitték, az ételfutár volt. Mikor indult volna haza, látta, hogy a kosarából eltűnt a pénztárcája, amiben volt egy bankkártya és nagyjából 5000 forint.

Ugyanazon a napon délelőtt a dombóvári okmányirodából jelentette be egy férfi, hogy míg az ügyeit intézte, a székre letett pénztárcáját elemelte valaki. A 100 ezer forintján kívül bankkártyák, SZÉP kártya és személyes iratok is voltak benne.

A helyi zsaruk megkezdték az adatgyűjtést, a személyleírás alapján gyorsan azonosították a lopások lehetséges elkövetőjét, majd a városban elfogták. Előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, de akkor már nem csak a két lopás miatt, hanem két korábban elkövetett bűncselekmény miatt is kérdőre vonták.

Egy nő még május végén tett feljelentést egy 45 év körüli férfi ellen, aki egy karkötő eladásakor becsapta. Kiderült, hogy arany helyett egy bizsut adott el 51 ezer forintért.

A bizonyítékok alapján egy másik besurranás is a gyanúsított számlájára írható. Egy helyi férfi május végén tett bejelentést lopásról, ami az alatt történt, míg ő néhány percre átment a szomszédba. A bezáratlan lakásából egy hívatlan látogató elvitte a mobiltelefonját töltővel együtt, így 45 ezer forinttal károsította meg.

A gyanúsított mind a négy bűncselekményt beismerte, azt is megmutatta, hogy az ellopott dolgokat hol dobta el. A pénzből elköltött valamennyit, ezért a lopási kár csak részben térült meg.

Az ügy vizsgálata a Dombóvári Rendőrkapitányságon folytatódik.

Címkék: lopás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 16:27, péntek | Helyi

Kihirdették a helyi védelem alatt álló építészeti örökség felújítására kiírt pályázat nyerteseit

Dombóvár Város Önkormányzatának Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága elbírálta a helyi védelem alatt álló építészeti örökség felújítását szolgáló, vissza nem térítendő önkormányzati támogatásra benyújtott pályázatokat.

2024. Július 18. 14:06, csütörtök | Helyi

Európa bajnokságon versenyeznek a dombóvári kölélugrók

A JUMPERS Dombóvári Kötélugró Sportegyesület 9 versenyzővel, 18 versenyszámban méri össze tudását Európa legjobbjaival.

2024. Július 17. 11:45, szerda | Helyi

Az extrém balesetek napja volt

A nyári hőségben a vármegye útjain július 16-án egyetlen nap alatt nyolc baleset is történt. Négy esetben sérüléssel végződtek az ütközések. Mindegyik alkalommal kétkerekűek vezetői voltak érintettek.

2024. Július 16. 08:36, kedd | Helyi

A hőség sem volt akadálya a Balaton körüli retro kismotorozásnak

Az elmúlt hétvégén 8. alkalommal motoroztuk körbe a Balatont a féltve őrzött kis retro motorokkal, túlnyomó részben Babettákkal - számolt be a túráról a dombóvári szervező, Balogh László.