Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Október 23. 17:41, vasárnap | Helyi

Csaknem minden létező szabályszegést elkövetett

Csaknem minden létező szabályszegést elkövetett

A dombóvári rendőrök vettek őrizetbe egy hajmási férfit, aki csaknem minden létező szabályszegést elkövetett. A sofőrt engedély nélküli vezetés miatt már bíróság elé is állították.

A dombóvári járőrök 2022. október 19-én a késő esti órákban egy rendszám nélküli, hiányos karosszériájú autót állítottak meg a város egyik utcájában. A kocsiban ketten utaztak. A sofőr – egy 23 éves hajmási férfi – adatainak ellenőrzése során megállapították, hogy soha nem volt jogosítványa.

Látszódott, hogy mind a sofőr, mind utasa erősen ittas. Kollégáink megszondáztatták a járművezetőt, amely igen magas értéket mutatott, ezért további mintavételre előállították, mely megerősítette a korábbi gyanút.

Az autó adatainak ellenőrzésekor az is kiderült – azon felül, hogy jól láthatóan műszakilag alkalmatlan a közúti közlekedésre –, hogy azt korábban kivonták a forgalomból, műszaki érvényessége lejárt, és kötelező felelősségbiztosítás sincsen rá.

Kollégáink az engedély nélküli vezetés miatt, amely elzárással sújtható szabályszegés, a férfit őrizetbe vették, és gyorsított eljárásban bíróság elé vitték. A bíróság a mai napon az engedély nélküli vezetés miatt közmunkára ítélte, és nyolc hónapra eltiltotta a vezetéstől a sofőrt.

A 23 éves fiatallal szemben a dombóvári rendőrök ittas járművezetés elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak, és az általa elkövetett számos szabályszegés miatt is feljelentették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!