Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Február 06. 14:05, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Az ország legszegényebb falvaiban futnak tovább a korábbi Mol Bubi kerékpárok

Az ország legszegényebb falvaiban futnak tovább a korábbi Mol Bubi kerékpárok

Máltai szeretetszolgálat: a felzárkózó településeken futnak tovább az első Mol Bubi kerékpárok, ingyenes kölcsönzéssel.

Az ország legszegényebb falvaiban futnak tovább a korábbi Mol Bubi kerékpárok, ezeket térítésmentesen lehet kölcsönözni, vagy bizonyos esetekben jelképes bérleti díjért lehet tartós használatba venni a Felzárkózó települések programban dolgozó karitatív szervezetektől - közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint a Budapesten hét éven át használt biciklik a feliratok eltávolítása után - eddig - hetvenhét településen váltak elérhetővé, hogy a legelesettebb családok munkába, iskolába járását, hétköznapi ügyintézését segítsék.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a modellváltás után kétezer, elsőszériás Bubi-kerékpárt adományozott a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak - írták.

Mint olvasható, a közösségi közlekedésből kivont, de erős vázszerkezete és a defektmentes tömör gumikerekei miatt még sokáig használható bicikliket a szeretetszolgálat tiszaroffi üzemében átnézik, elvégzik rajtuk az esetleges javításokat, majd megváltozott munkaképességű emberek eltávolítják róla a "Bubi" feliratot.

A kerékpárokból - a Felzárkózó települések programban közreműködő karitatív szervezetek igényei szerint - eddig 910 darabot szállítottak ki 77 településre. A bicikliket a programban dolgozó karitatív szervezetektől lehet kölcsönözni - közölte a szeretetszolgálat.

A kommüniké szerint folyamatosan érkeznek az igénylések a szeretetszolgálat tiszaroffi üzemébe, ahol újabb 280, használatra előkészített kerékpár vár kiszállításra, és még további 800-at alakítanak át a következő hónapokban.

Fotó: Molbubi.hu

Címkék: molbubi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére