Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. November 23. 15:57, hétfő | Bulvár
Forrás: infovárosok

A tabi vasgyúró hölgyek

A tabi vasgyúró hölgyek

Nem mindennapos hobbit űz a település néhány hölgy tagja Tabon. Szabadidejükben erőemelni, fekvenyomni, súlyzózni járnak a Tabi Fitness Klubba.

A klub vezetőjével Kromek Andrással beszélgettünk, aki egyben a Magyar Erőemelő Szövetség elnökségi tagja és a Magyar Fekvenyomó Válogatottak Szövetségi Kapitánya.

„A Tabi Fitness Klub 2002-ben alakult, azzal a céllal, hogy Tab és a Tab környéki fiataloknak sportolási lehetőséget biztosítson. 2005-ben beléptünk a Magyar Erőemelő Szövetségbe tagszervezetként. Az erőemelő sportba való megmérettetéseket ekkor kezdtük szervezett körülmények között. 2010-re elértük, hogy a Tabi Fitness Klub S.E. férfi csapata az ország élvonalához tartozott és mind az országos bajnokságon, mintpedig a nemzetközi porondon a tabi felnőtt Masters és utánpótlás sportolók számolatlanul hozták a bajnoki címeket. Ezzel párhuzamosan a hölgyek is szép sikereket értek el. Itt ki kell emelni Salamon Erikát, aki a legtöbb magyar bajnoki címet szerezte klubbunknak.

2015-ben a Tabi Fitness Klub S.E. Deres Zsolt közvetítésével megkezdte az együttműködést Botka István sportmenedzserrel, majd a Prémium Média & Sport Management Zrt-vel. A jó kapcsolat máig is tart.

A 2015-ös évtől kezdve a Tabi Fitness Klub S.E.-nek a női csapata kimagasló teljesítményt nyújt a mai napig. Azóta fekvenyomó csapatversenyeken és kupaversenyeken rendre mindig a dobogó legmagasabb fokán végez. Ismerjék is meg a csapatunk tagjait”

Salamon Erika, eredmények:

16db felnőtt magyar bajnoki cím,
8db masters1 magyar bajnoki cím,
5db felnőtt Európa-bajnokság 3. helyezés,
1db felnőtt Európa-bajnokság 4. helyezés,
2 felnőtt Világbajnoki 3. helyezés,
1 felnőtt világbajnoki 6. helyezés,
csapat világbajnoki cím 2008-ban
3 Masters1 Európa-bajnokság 1. helyezés
“Rövid pihenő után újult erővel tudok nekiállni a következő évi felkészülésnek.

Alapcélok, hogy az eves Magyar versenyeken el tudjak indulni. A nemzetközi versenyek pedig talán megvalósulható álmok közé sorolhatóak!

Nyers Mónika, eredmények:
sokszoros magyar bajnok,
négyszeres Európa-bajnok
világbajnokság 3. helyezett
Eddigi rekordja RAW versenyen (hagyományos, nem speciális ruhásverseny – szerk.): 100kg az 52kg súly csoportban!

“Ez az év nem kedvezett sem az edzéseknek, sem a versenyzésnek. Bízom benne, hogy a 2021-es évre a felkészülést – jelenleg a virus szabályok miatt – ha egyedül is de el tudom végezni, és a hazai versenyek mellett ismét nemzetközi versenyeken tudok a dobogó legfelső fokára állni.”

Palágyi Zsanett, eredmények:
hatszoros Magyar bajnok
kétszeres Európa-bajnok
egyszer-egyszer pedig ezüst és bronz érmes Európa-bajnokságon világbajnoki harmadik helyezett.

“A vírus kihatással van az egész évemre, sajnos a külföldi versenyekel törlésre kerültek. Idén a Világbajnokságon a második helyre szerettem volna feljutni, míg az Európa Bajnokságot pedig megnyerni. Ez nagyban befolyásolja motivációmat, sok kitartás és akaraterő kell ebben a nehéz helyzetben a napi edzéshez. Igazolt versenyző lévén, lehetőségem van edzeni.”

Makai Éva, eredmények:
többszörös Magyar bajnoki dobogós mind egyéni, mind csapat bajnokságban.
“Versenyzőként abban szerencsés helyzetben vagyok, hogy a korlátozások mellett is van lehetőségem edzeni. A célom mindig önmagam legyőzése. Köszönöm A CSAPATNAK, hogy a tagja lehetek! És persze a családomnak azért, mert türelmesen tűrik, hogy azokon a hétvégéken, amikor versenyzünk, nem velük együtt töltöm el a szabadidőmet 😊”

Raj-Valter Adrienn, eredmények:
1x magyar bajnok,
5x Magyar bajnoki ezüstérmes
4x csapat bajnok

“Sajnálom, hogy a novemberi ruhás fekvenyomó magyar bajnokság a vírus miatti korlátozások okán elmaradt, mert a felkészülés alatt szépen erősödött a ruhás nyomásom. Az utolsó edzésemen kinyomtam a 80kg-ot, ez nem hivatalos PR. A jelenlegi korlátozások mellet van lehetőségem edzeni, ezt ki is szeretném használni. Nyilván a célom, hogy erősödjek, de legalább a mostani erőszintemet szeretném megtartani.

Nem utolsó sorban szeretném megköszönni a férjem türelmét és támogatását, hiszen már több alkalommal is segédkezett a versenyek előtti bemelegítéseknél az egész csapatnak.”

2021-es évtől klub elnökként azt várom, hogy az elnökséggel együttműködve továbbra is népszerűsíthessük a sportot a környékbeli fiatalok számára és egyfajta alternatívát biztosítsunk a mozgáskultúrájuk fejlesztése érdekében.

További célunk, hogy a klubban fentartsuk a családias légkört és a Polgármestri Hivatallal közösen részt tudjunk venni a város rendezvényein továbbá a Magyar Erőemelő Szövetség által rendezett versenyeken megmérettessük magunkat és a nemzetközi versenyeken való részvételhez tudjuk segíteni az arra érdemes sportolóinkat a Prémium Media & Sport Management Zrt.-vel együttműködve.
Magyar Erőemelő Szövetség elnökségi tagjaként a 2021-es évtől a rendezvények szervezése tekintetében továbbra is célunk a színvonalas MERSZ versenyek lebonyolítása a Prémium Media & Sport Management Zrt. és a Tabi Fitness Klub S.E. tagjainak közreműködésével.

Szövetségi Kapitányként azt várom, hogy a pandémia elmúlásával ismét részt tudjunk venni IPF és EPF által rendezett nemzetközi versenyeken.
Mindenkit arra biztatok, hogy a jelenlegi helyzetben is keresse a lehetőségeket a sportolásra.

“A mozgássok mindenre orvosság, nincs olyan gyógyszer, ami helyettesítené”

Címkék: erőemelő, erőemelés, tab

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára