Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Március 16. 16:14, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A hosszú hétvége tűzoltó eseményei Tolna megyében

A hosszú hétvége tűzoltó eseményei Tolna megyében

Öt tűzeset és nyolc műszaki mentés adott munkát megyénk tűzoltóinak a hosszú hétvégén.

Jelentősebb tűzesetek:
Péntek délután egy családi ház padlásán, a támasztó gerendára felfogatott villamos vezeték az összekötésnél túlhevült és meggyújtotta a mennyezetet, amely körülbelül 10 négyzetméteren égett Kaposszekcsőn, a Rákóczi utcában. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugárral oltották el a tüzet.

Tamási önkormányzati tűzoltóit riasztották a 65-ös számú főút 63. kilométerszelvényéhez, ahol 200 négyzetméteren szemét égett péntek délután. A tűzoltó raj egy vízsugárral fékezte meg a lángokat.

Iregszemcse külterületérén mintegy 20 négyzetméteren égett a szemét pénteken este. Tamási önkormányzati tűzoltói vonultak a tűzesethez, akik egy gyorsbeavatkozó vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Szombat hajnalban egy harminc négyzetméter alapterületű féltetős fatároló tetőszerkezete és az alatta elhelyezett tűzifa égett Kistormáson, a Kossuth utcában, egy családi ház udvarán. A tűzesethez a szekszárdi és paksi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két gyorsbeavatkozó vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a keletkezett lángokat.

Jelentősebb műszaki mentések:
Péntek délelőtt Kölesdre, a 6317-es út kilencedik kilométerszelvényéhez riasztották a szekszárdi hivatásos tűzoltókat egy műszaki mentéshez. Egy oldalára borult személygépjárművet áramtalanították a beavatkozó egységek. A gépkocsit egy mezőgazdasági járművel állították a talpára. A forgalmi akadály megszűnéséig teljes útzár volt érvényben.

Egy drótkötéllel húzták ki a sárból majd kísérték az aszfaltozott útig a gyönki önkéntes tűzoltók, azt a dobozos felépítményű járművet, amely hétfő este egy Sárszentlőrinc, Alsópélpuszta felé tartó földúton ragadt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!