Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2012. Április 27. 07:01, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

A hím szurikáták jó problémamegoldók

A hím szurikáták jó problémamegoldók

A szurikáták bedugják a mancsukat és orrukat minden olyan résbe, lukba ahol megtalálhatják kedvenc ételüket - a skorpiót.

Kutatások kimutatták, hogy az alárendeltebb szurikáta csoportok tagjai a leginnovatívabbak, amikor táplálékszerzésről van szó - írja a BBC.

A kutatócsoport feladatokat adott egy csapat vadon élő szurikátának a dél-kalahári sivatagban. A kutatók a szabadban hagytak zárt, átlátszó edényeket, nem átlátszó tetővel, és az állatoknak rá kellett jönniük hogyan nyissák ki azt, hogy elérjék a skorpiót, ami benne volt.

A cambridge-i egyetem tudósai arra jöttek rá, hogy az alacsony rangú hím szurikáták a legjobb problémamegoldók ha a táplálék megszerzéséről van szó.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:02, kedd | Belföld

Éjfélkor jár le az szja jóváhagyásának határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.