Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2020. Július 29. 14:00, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

104 gyorshajtó néhány óra alatt Tolna megyében

104 gyorshajtó néhány óra alatt Tolna megyében

Tolna megye útjain július utolsó hétvégéjén tartottak fokozott rendőri jelenléttel járó ellenőrzést az egyenruhások.

Az országos rendőrfőkapitány a bűncselekmények megakadályozása, felderítése, a közbiztonság, a közrend és az államhatár rendjének védelme érdekében az ország több megyéjében, így Tolnában is fokozott ellenőrzést rendelt el a nyár végéig.

A megye teljes területén, különösen a balesetek szempontjából kockázatosnak tűnő főútvonalakon – 6-os-, 65-ös-, 61-es, 63-as főút – szerveztek fokozott rendőri jelenléttel járó ellenőrzést. A rendőrök ezúttal elsősorban azokat a közlekedőket figyelték, akik nem tartották be a sebességhatárokat. Az ellenőrzésekre azért volt szükség, mert a megyében a sérüléses balesetek több mint fele a sebességtúllépés miatt következik be. Az egyenruhások a megyében néhány óra alatt 104 felvételt készítettek azokról, akik a megengedettnél gyorsabban közlekedtek. 53 olyan sofőr volt, aki jelentősen túllépte a sebességhatárokat. Akadt olyan járművezető is, aki a megengedett 90 km/h-s sebességhatár helyett 159 km/h-val vagy az 50 km/h-s sebességhatár helyett 106 km/h-val vagy 94 km/h-val közlekedett.

A további komoly sérüléssel és esetlegesen a tragédiával végződő balesetek megelőzése, valamint a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében a jövőben is számíthatnak nagyobb létszámú rendőri jelenlétre Tolna megye útjain.

Kérünk mindenkit a közlekedési szabályok maradéktalan betartására, hogy a balesetek elkerülhetőek legyenek, figyeljünk egymásra,

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.